Proiectul COMENIUS "ELLVIS" doreşte să uşureze accesul persoanelor nevăzătoare la învăţarea unor limbi străine. Deoarece există relativ puţine materiale didactice pentru acest grup ţintă, este esenţială crearea de materiale inovative, care să deschidă noi posibilităţi copiilor nevăzători şi să înlesnească accesul lor la procesul învăţării continue.

octombrie 2009 - martie 2011

 

Potenţial inovativ

 Elevii, copii şi tineri nevăzători, precum şi profesorii lor, se confruntă cu situaţia în care trebuie să se adapteze materialelor didactice existente (pentru văzători) sau să folosească mijloace tehnice precum cititoare Braille, cititoare de ecran sau simple materiale audio.

Materiale didactice precum imaginile sau animaţiile sunt practic nedisponibile nevăzătorilor. Momentan nu există soluţie alternativă la metodologia "cărţii şi a casetei".

Acest curs de limbă se adresează persoanelor care sunt în imposibilitatea de a folosi materialele didactice existente şi care au nevoie de asistenţă şi îndrumare printr-un sistem care să asigure feedback în altă formă decât cea a fişierelor audio, şi anume prin reacţia de tip "force-feedback" a joystick-ului.

 

Scop

 Proiectul ELLVIS doreşte să extindă rezultatele proiectului anterior AllVip, care elaborase o interfaţă alternativă pentru cursanţi, fără un cititor de ecran, ci printr-un dispozitiv de tip force-feedback (joystick).

Atitudinea de joc spre care indică dispozitivul (joystick) îmbogăţeşte valoarea motivaţională a programului.

Patru şcoli de limbă şi trei şcoli ale nevăzătorilor colaborează pentru a atinge acest scop: să dezvolte câte un curs de limba engleză pentru vorbitori nativi de italiană, franceză şi română.

 

Activităţi

Şcolile de limbă asigură elementele de conţinut ale cursurilor de limbă. Şcolile nevăzătorilor vor testa cele trei variante de curs.

- Introducerea şi familiarizarea cu cursul de limba engleză AllVip

- Traducere, adaptarea şi înregistrarea elementelor de conţinut pentru limbile franceză, italiană şi română

- Reunirea elementelor de conţinut (fişiere audio) într-un program de învăţare (software)

- Testarea programului de învăţare de către şcolile nevăzătorilor

- Verificarea şi reglajul final al programului de învăţare şi a conţinuturilor

- Versiunea finală a cursului de limba engleză pentru elevi nevăzători, vorbitori de limba franceză, italiană sau română

- Versiunea finală a programului pe DVD, cu îndrumător metodic pentru profesori

 

 

Willkommen beim Deutschen Kulturzentrum Kronstadt - Sprachkurse, Kultur, Bibliothek

Bine aţi venit la Centrul Cultural German Braşov - cursuri germană, cultură, bibliotecă


ACTUAL


Goethe Zertifikat B1

9 iunie 2017

înscrieri 1-12 mai

 

 

 

NEWSLETTERSPONSORI


Über uns :: Kontakt :: Sitemap :: Fotos
© Copyright Deutsches Kulturzentrum Kronstadt 2007-2009 CMS by Cubus      Sponsored by Factureaza.RO