EVENIMENTE ACTUALE

07. aprilie 2017 Zilele filmului german şi francez

7 - 9 aprilie 2017
Cinemateca Patria

 

Phoenix

Regia: Christian Petzold, 35 mm, color, 98 min., 2013/14

Imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, evreica Nelly se întoarce în Germania, marcată de severele răni faciale pe care le-a dobândit în lagărul de concentrare. Fostul ei soţ, Johnny, nu ştie că ea a supravieţuit. Nelly îl caută, deşi el a dat-o odată pe mâna naziştilor, cel puţin aşa consideră prietena ei, Lene. Johnny nu o va recunoaşte; el percepe doar o asemănare pronunţată, de care doreşte să se folosească: Nelly ar trebui să joace rolul soţiei sale, pentru ca el să pună mâna pe averea presupusei moarte. Phoenix spune povestea unei întoarceri imposibile şi a unei identităţi pierdute pentru totdeauna.


Netwars

Regia: Marcel Kolvenbach, color, 90 min, 2015, film documentar

Tehnica industriei moderne este atacabilă într-o foarte mare măsură. Infrastructura noastră, care între timp se bazează 100% pe resurse digitale, poate fi foarte uşor îndepărtată. Coordonarea digitală a războaielor nu mai este de mult Science Fiction, ci realitate zilnică.


Surorile iubite

Regia: Dominik Graf, color, 134 min., 2012-2014

1788: Charlotte von Lengefeld, fiica unei familii nobile sărăcite din Turingia, s-a întors din Weimar în oraşul natal Rudolstadt, spre bucuria surorii sale, Caroline von Beulitz, care duce o căsnicie nefericită. Cândva, cele două surori şi-au jurat să împartă totul una cu cealaltă. Când apare Friedrich Schiller în Rudolstadt, fiind exilat din Württemberg, ele iau în serios acest jurământ. Încep un „ménage à trois“, care profită chiar şi de pe urma căsătoriei lui Charlotte cu poetul. Totuşi, această schemă de viaţă se dovedeşte fragilă. Filmul lui Dominik Graf este un amestec de fapte reale şi ficţiuni; utopia privată se concretizează la fel de greu precum cea politică din fundal – Revoluţia franceză.


Rico, Oskar und die Tieferschatten

Regia: Neele Vollmar, color, 96 min., 2013/14

Micul Rico, care se descrie pe sine ca fiind „special”, locuieşte în Berlin-Kreuzberg cu mama sa, care nu are prea mult timp pentru el. Singurătatea sa se schimbă atunci când îl întâlneşte pe supradotatul Oskar. Prietenia va fi supusă unei prime probe, când Oskar nu apare la întâlnirea stabilită. Rico află că noul său prieten a fost răpit şi reuşeşte să-l elibereze, iar apoi să-l demaşte pe făptaş. Prin adaptarea bestseller-ului “Rico, Oskar und die Tieferschatten” a rezultat un film pentru copii plin de empatie şi aventură totodată, cu doi actori delicioşi în rolurile principale.

<- Back to: Acasă

Willkommen beim Deutschen Kulturzentrum Kronstadt - Sprachkurse, Kultur, Bibliothek

Bine aţi venit la Centrul Cultural German Braşov - cursuri germană, cultură, bibliotecă


ACTUAL


Căutăm manager cultural

Descrierea postului

Aplicații până pe 14 aprilie 2017

 

 

 

NEWSLETTERSPONSORI


Über uns :: Kontakt :: Sitemap :: Fotos
© Copyright Deutsches Kulturzentrum Kronstadt 2007-2009 CMS by Cubus      Sponsored by Factureaza.RO